Tuesday, 29 November 2011

baik buruk perangai manusia

✿ Bila kita jadi jahat, ORANG BENCI..
❤ Bila jadi baik, ORANG MELUAT..

✿ Bila kita ikut suruhan agama, ada orang kata kita BERLAGAK ALIM..
❤ Bila kita langgar suruhan agama, ada orang kata
... "ASTAGHFIRULLAH.. APA LAA NAK JADI.. NAK KIAMAT KOT?..."

✿ Bila kita ikut peraturan, ada orang kata kita SKEMA..
❤ Bila kita langgar peraturan, ada orang kata kita ni macam TAKDE MASA DEPAN..

✿ Bila kita tegur dengan baik, ada orang kata kita ni BAJET BAGOS..
❤ Bila kita tegur dengan kasar, ada orang kata kita ni KURANG AJAR..

✿ Bila kita pakai sopan-sopan, ada orang kata kita ni 'KAMPONG GILERR'..
❤ Bila kita pakai 'dedah sana-sini'.. ada orang kata kita ni TAKDE HARGA DIRI sebab tayang free..

✿ Bila kita bagi nasihat, ada orang kata "JANGAN SIBUK JAGA TEPI KAIN ORANG, BOLEH?!....."
❤ Bila kita sindir-menyindir, ada orang kata "TAK RETI BAGI NASIHAT LEKLOK?.."..

✿ Bila kita tolong buat kerja, ada orang kata "YANG SEBOK SANGAT NAK TOLONG BUAT KEJE ORANG LAIN NI WATPE!?"..
❤ Bila kita tak tolong apa-apa, ada orang kata "APSAL PEMALAS SANGAT NI? NAK TOLONG PON SUSAH?"..

✿~ Dan sebenarnya ramai orang lain tak berpuas hati dengan diri kita. Apa yang kita buat semua salah.. semuanya tak betul di mata mereka.. Kalau buat salah sudah tentunya salah.. tetapi jika buat baik pun masih ada yang mengata.. ingat pesanan ini :

~♥> Keputusan yang kita ambil, langkah yang kita mula.. perkara pertama yang perlu kita fikirkan ialah pandangan Allah SWT terhadap kita.. bukan pandangan manusia. . .^^, ALHAMDULILLAH..

Sunday, 27 November 2011

pucuk dicita ulam mendatang

*tajuk entry yang takda kaitan^^

meh nak critaa paa dah jd pd heartbeat aku malam ni,,T______T

http://www.emocutez.com



first, aku mas0k online ym




perancangan awal chat ngan sorang jee. tapi laen jadinya. pening aku http://www.emocutez.com

dah nak membatu tangan aku dowk menaip seb0k membalas chat satu per satu yang mendatang.
''nie laa yg dikatakan pucuk dicita ulam mendatang''

 tak ku sangka tak ku duga. hesh, HAHA.

imagine sendiri dalam 5-6 orang dalam satu masa..
(1st chatters2nd chatters3rd chatters4th chatters5th chatters)

tapi takpe, bukan selalu dapat online ym ramai

seperti yang dijanjikan, tadi aku kata nak critaa heartbeat aku, kan ?

okayy. betulbetul buat aku terkejut gila. rasa jantong mcm berhenti sekejap.

betul ke dy nih tanya aku soklan tuh ?

"are you still r****n's gf ?"
jwpan aku confirmconfirm laa kawan jee

fuhhh..gila apa tanya mnda dah lama jadi ?

waktu form1 nih !
 zaman jahiliah  duludulu. aku rasa dah lama gila kott lost contact ngan budakk tu.

awat ?  mula ah tuu rasa nak balek. weh luu   blaaaaah ar ! http://www.emocutez.com

tak sangka gila dah brapa tahun berlalu ingat lagii dy kes dl0wdlow.

pffttt. FYI, he was my first couple but not my first love !

eh, takpa laa kan aku nak share lagipon kat beLog akuu jugak.




that's all,  thank you

http://www.emocutez.com
















Friday, 25 November 2011

ceritaa yang tak berkesudahan

http://www.emocutez.com


eh, apesal kau nih ?

tetiba jaa taip entry terus dah tar0k emotion macam tuh rupa...?!

hehe. actually mmg sengaja pon. hero sangat laa tuh kononnya. kesudahan.

tengok je laa time puk0L berapa dah tu tak tido lagii..mana aku tak buat gilanyaa~

soalan yang macam ni selalu aku kena jawab,
"kau buat apa weh time orang tido kau tak tido lagi ? "

nak tau sangat kan,,.aku ?

http://www.emocutez.com

ada jaa..tengah dowk merapu. chatting lhaa kat ym, tak pon aku 'check' blek IM kat

ym time duludulu aku chitchat ngan orang. malu aku rasa. habis son0k gila buat syok

tetibaa jaa gelak.


so, malam nih pa ceritaa ?

baidawe..tadi tengah tersengih macam kerang busuk tikaa t'baca chat dul0w2, ada

s0rang kawan aku akauntan, hantar chat so then kita2 pon wc jaa

lhaa cam bEsa~

takda pa p0n yang menarik. mcm biasa laa, dapat ceramah free~

yang aku nih pulak tak habishabis nak kena memerah otak kna 'speaking'

sudah terbiasa. eleh, pe laa sgt orang tuh.

chat ngan bebudak muda sebaya lagi syok maa..puk0l 11pg bru aku reti nak tido.

normal bebudak asrama tak tido, sja nak dowk gila buat lepas geram.



http://www.emocutez.com

nasihat kepada yang nak mencuba ?

suka hati kau lah.

p/s : jangan kantoi sudah !

tq~

Wednesday, 23 November 2011

Team Harimau Malaya menang lagi


                                              yeah !

***gila sapa tak suka negara sendiri menang



SEA GAMES INDONESIA (Jakarta-Palembang)

-- ibu segala sukan, bola sepak mesti ditonton !

http://www.emocutez.com


         
 "tak padan dengan status perempuan sibuk je tengok"

for this statement commonly, I don't ever care<<





setakat blogwalking aku bbrapa hari terdekat ni takda pula mana-mana bLogger yang nak post

pasal kemenangan negara..takpa lah, aku tulis.





                  so, dalam syok-syok aku tengok team malaysia maen..tercari-cari jugak aku mana dea Safee Sali

yang dikatakan 'HOT', kapten pasukan tuh..tapi takda sebab aku tengok 10 minit dah berlalu mna nak tau

information lebih..ignore it !



member team under 23 ?

tuh dea..kapten pasukan yang membuka mata aku untuk tengok beliau beraksi..


hmm

bag0z yaww dy maen. memang padan laa jadi kapten. dedicated (=

tapi sian jgak tengok bila dea kena lanyak ngan team Indon camtuh jee..

wat naiya jaa berbadan 'halus' cam dy kna lagutu..cool s0kmo~

banyak kasi sumbangan pd team especially sepakan penalti yang last2 menentukan kejuaraan Malaysia.






http://www.emocutez.com

- - ,  SYG ah kat mu Baddrol ! hEHEe

Tuesday, 22 November 2011

eleventh.november.twothousandeleven

                             
 it's a wonder-nice number on this year. great !


there's some journey::

1st---trip to jungle(national park)

--brought by school bus



perasaan yang gembira lah sangatnya..my dream comes true !
i thought it'll be bored along the trip..but I was wrong..my friends, siti nurliyana..she made me crazy around..wanna know why ?
                                                       wait...


video

video

video

video

video





HAHA...funny right ?
I can't sleep because of her..anyway, enjoy !
such a great journey..
 



 THEN ?



                 

KOTA GELANGGI AT JERANTUT, entering the caves.


 1st, there's everything playing around on my mind. HAng nak tau lagumana rasa cuba p sendiri..nervous !     tapi takda hapahapa pon yg jadi..normal but felt always night althought it's already noon..

here's some picture::
(tuan punya gambar, hamba mintak kebenaran nak publish disini ok..hEHehEe)


 terselit jua gambarku disini..HAHA
                         













bukti dah ada tp gmbar aku takda sbb semua ni aku punya krja d0k candid guna kamera orang..
http://www.emocutez.com








2ND DAY::

NATIONAL PARK, JERANTUT >>>













habis sudah perjalanan kat taman negara..macammacam ragam budak kat dalam hutan..keluar hutan, semua muka penat..







NEXT DESTINATION, PERKAMPUNGAN ORANG ASLI ::









malas nak buat bangga dpt bergambar ngan tok batin. HAHA
kira ok laa..kau ada ?
punya laa ssah aku nak d0k usyar ajak bergambar ngan d0rang nih semua..pemalu belaka !
ajak bergambar pon lari...


LAST DAY(smile mount) ::

penat mendaki gunung ingatkan sampai ke puncak..rupa2nya masuk gua je p0n...gua bkan sebarang gua..
full of mysterious and legend !






















for you mr.Amran,
 thank you so much to bring we out to all these kind of place..
experiences can't to forget, always in my mind~~~
such a stunning memories cannot be deleted.

sincerely, sharifah.